Høstferie

Nå har vi hatt noen fine dager på hytta. Været var litt opp og ned. Etter nøye sømfaring av værmeldinga ble ene dagen utpekt som turdag. Som planlagt, så gjort; vi pakket sekk og tuslet opp i fjellet. Kjempeherlig, ikke en sjel å se og stille og fredelig var det! Noen bilder:

Malta har pause.

Malta har pause.

Mye valp ennå.

Mye valp ennå.

I utvikling.

I utvikling.

Figaro sliten.

Figaro sliten.

Mat snart??

Mat snart??

Fin gutt!

Fin gutt!

 

Malta har blitt trent regelmessig fra hun var liten. Nå når hun er pubertetslus og dagene blir for kjedelige, blir hun fort veldig «kreativ». Finner heldigvis ikke på så mye destruktivt, men kan være plagsom nok. Hun har fått det med å hente ting. Helst doruller for «å hjelpe til», men går ikke det tar hun hva hun finner. Sokker, papirlapper, leketøy osv. Får hun ikke oppmerksomhet når hun har vært så flink å hente, blir det småbiter av tingen. Veldig morsomt når vi er på besøk:/ Men pia blir hun, bare moren får litt tid. Har litt (veldig) dårlig samvittighet når jeg ser hun begynner slik, det er jo min egen skyld, dette er jo en brukshund for svingende. Gleder meg til formen min blir stigende, da skal jeg virkelig bryne henne. Hun er utrolig morsom å holde på med:) De siste ukene har hun imidlertid ikke vært så veldig festlig med innbillten sin. Vært noe som dette:

...huh??...

...huh??...

Når hunden er som dette går det heller trått. Greit at en ikke skal la de få holde på i sin egen verden, men dette er tross alt hormoner. Så får hver og en selv leke gud og overstyre dem så godt en kan. Nå ser det imidlertid ut til at det værste er over hos Malta for denne gang. Får prøve å være litt mer føre var etter neste løpetid. Hadde henne ut på plena i dag en halv time tid og da fungerte hun ganske ok. Så NÅ har jeg god samvittighet nå, droget ligger rett ut som et slakt:)

Blir spennende å se hva de andre på apellmerkekurset har fått til på søndag. Vi har kommet godt i gang med bakpartskontrollen og «på plass» uten noen form for hjelp eller forsterkning. Har en følelse av at jeg blir drillet på komandering. Jeg suller som regel i min egen verden og «gjør noe småtteri» før jeg utfører ordre, hehe. Pleier drille andre i å gjenta ordren inni hodet sitt før de gjør noe som helst, jeg gjør jo også det. Bare at jeg gjør noe annet likevel:) Men vi skal nok få det til!

Skal gå figurant på MH i morgen. Kjennes i grunn ikke så veldig lurt ut akurat nå. Men i morgen er en ny dag og MH er jo kjempeinteresangt. Så det blir nok morsomt! Været er meldt ok, så da slipper en i alle fall billig unna.

Stikkord: , ,

2 kommentar to “Høstferie”

  1. labbis Says:

    Hvilken nydelig hund Malta er!

  2. Elin Says:

    Tusen takk:) Hun er veldig snill og det er jo hovedsaken uansett!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: